Logo

"Actueel nieuws over ons pensioenfonds"

Aanpassing beleggingen in de lifecycles van de DC-regelingen

Geplaatst op: 28-04-2020

Neem je deel aan de UOP en/of prepensioenregelingen van Robeco en heb je er niet voor gekozen om je pensioenkapitaal zelf te beleggen, dan verandert er voor jou wat in de beleggingen van je lifecycles.


Onze UOP en/of prepensioenregelingen zijn DC-regelingen. Je pensioenkapitaal wordt op basis van je beleggingsprofiel belegd in een lifecycle. Vanaf april zijn de beleggingsmixen in de lifecycles duurzamer, goedkoper en met een betere verhouding tussen rendement en risico.


Waarom passen wij de beleggingen in de lifecycles aan?
Wij willen je pensioenkapitaal zo goed mogelijk beleggen. Daarom volgen wij nauwgezet de ontwikkelingen in de markt. Twee belangrijke redenen om de beleggingen aan te passen zijn:

  • Maatschappelijk verantwoord beleggen wordt steeds belangrijker en hiervoor zijn steeds betere beleggingsfondsen beschikbaar;
  • Goedkopere beleggingsfondsen zijn beschikbaar gekomen.


Wij beleggen volgens het lifecycle principe
Standaard beleggen wij je pensioenkapitaal in een lifecycle beleggingsportefeuille. Dat deden we al en dat blijven we doen. Lifecycle beleggen betekent dat als je pensioendatum nog ver weg is je beleggingsmix risicovoller is, gericht op het halen van een goed rendement. Naarmate je dichter bij je pensioendatum komt, bouwen wij meer zekerheid in.


Wat verandert er?
In je persoonlijke portaal van je DC-regelingen tref je een brief aan met de wijzigingen die in de beleggingsmixen van de lifecycles zijn doorgevoerd: mijnportaal.abnamropensionservices.nl. Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op door te bellen naar 020-629 8810 of een e-mail te sturen naar pension.services@nl.abnamro.com.

Ga terug

© 2024 Stichting Pensioenfonds Robeco | Ontwerp en realisatie: Catapult creëert