Logo

"Actueel nieuws over ons pensioenfonds"

Coronavirus: update impact op het pensioenfonds

Geplaatst op: 20-03-2020

De impact van de uitbraak van het coronavirus is aanzienlijk. Wij kunnen ons voorstellen dat je  ook vragen hebt over jouw pensioen. We geven je daarom graag een update.

In februari 2020 werd duidelijk dat het coronavirus ook buiten China was uitgebroken. Ondertussen heeft het ook Europa in de greep. Aandelenmarkten wereldwijd zijn hierdoor sterk geraakt en de rente is verder gedaald. Als gevolg daarvan is de dekkingsgraad van ons pensioenfonds sterk gedaald.

Wat betekent dit voor jouw pensioen?
Op dit moment heeft een lagere dekkingsgraad bij ons:

  • Geen effect op de pensioenuitkeringen. Wij blijven de pensioenuitkeringen betalen. Het Robeco pensioenfonds heeft voldoende geld in kas om dit te kunnen doen.
  • Geen effect op jouw opgebouwde pensioen of het recht op nabestaanden- en wezenpensioen.

Wat gebeurt er als de dekkingsgraad blijft dalen?
Aan het eind van het jaar wordt gekeken hoe hoog de dekkingsgraad is. Als de dekkingsgraad dan te laag is, zijn eventueel maatregelen nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan niet indexeren. Als uiterste noodmaatregel kunnen we je pensioen verlagen. Bij de huidige stand van de dekkingsgraad is een verlaging echter niet aan de orde.

Wat doet het bestuur tegen de impact van coronavirus-ontwikkelingen?
Het pensioenfonds neemt bewust beleggingsrisico’s om rendement te kunnen maken en gaat er vooralsnog van uit dat de impact van de recente ontwikkelingen op de financiële positie op lange termijn te overzien is. De beleggingscommissie houdt  de ontwikkelingen op de korte termijn vanzelfsprekend nauwlettend en kritisch in de gaten  en heeft regelmatig overleg met het bestuur.

Heb je vragen?
Wij vinden het belangrijk dat je bij ons terecht kunt voor vragen.. Bel ons op: 013 462 3591 van 8.30 – 17.00 uur ma-vr of e-mail ons.

Ga terug

© 2024 Stichting Pensioenfonds Robeco | Ontwerp en realisatie: Catapult creëert