Logo

"Bemoei je nu, met jouw inkomen van later!"

Robeco Pensioenen

Deelnemersonderzoek

De professional in je houdt graag de touwtjes in handen. Je regelt natuurlijk je zaken zelf of je zorgt dat het naar jouw wens wordt uitgevoerd. Dat wil je toch ook als het om jouw pensioen gaat? Zeker nu het nieuwe pensioenstelsel eraan komt? Jij krijgt nu de kans invloed uit te oefenen op jouw inkomen voor later. Laat die kans niet schieten en neem nog geen 10 minuten de tijd om de vragen in het deelnemersonderzoek te beantwoorden.

 

Heb je in het verleden jouw e-mailadres met ons gedeeld, dan ontvang je rond 20 september een uitnodiging met een link naar het onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction. Let op: Check ook je box ongewenste mail. Het kan zijn dat de uitnodiging daarin terecht komt, omdat Motivaction als externe partij beschouwd kan worden.

 

Waarom een deelnemersonderzoek?

Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel. Binnen nu en 2027 gaat deze voor iedereen gelden. De invoering hiervan heeft ook gevolgen voor Pensioenfonds Robeco. Het bestuur moet de komende tijd keuzes maken over onder andere het beleggingsbeleid en duurzaam beleggen. Daarbij is inzicht in de wensen en behoeften van alle deelnemers van Pensioenfonds Robeco een onmisbaar vertrekpunt. Jouw antwoorden stellen ons in staat ons beleid nog beter af te stemmen op ieders wensen en behoeften.

 

Drie webinars

Omdat het bestuur altijd geïnteresseerd  is hoe (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden hun pensioen zien en wat ze van het pensioenfonds vinden,  is er eerder dit jaar een drietal webinars georganiseerd met een kleine groep deelnemers.

Deze webinars hebben  ons een aantal  voorlopige inzichten gegeven, maar omdat we slechts een beperkte groep deelnemers spraken, kunnen we geen definitieve conclusies trekken. Vandaar dat we in het deelnemersonderzoek onder een grotere groep willen peilen wat de mening is over onder andere het risico dat het pensioenfonds zou mogen lopen en het belang van ESG-integratie in de beleggingsportefeuille.

 

Vragen over het onderzoek?

Meer over het nieuwe pensioenstelsel

© 2021 Stichting Pensioenfonds Robeco | Ontwerp en realisatie: Catapult creëert