Logo

FAQ

Nee, u hebt geen toegang tot het digitale portaal. Hebt u vragen over uw pensioen neem dan contact met ons op via het formulier op onze contactpagina.

Nee, u hebt geen toegang tot het digitale portaal. Hebt u vragen over uw pensioen neem dan contact met ons op het formulier op onze contactpagina.

De functionaliteiten van de planner zijn nu nog beperkt tot meer/minder werken en vroeger/later stoppen. Je kunt je pensioen bruto en netto laten tonen. Voor de basisregeling gaan we er van uit dat je in dienst blijft bij de aangesloten werkgevers tot je pensioendatum, dat je hetzelfde salaris houdt en dat de regeling niet wijzigt. We houden geen rekening met toekomstige indexatie van je pensioen. Indexatie is namelijk voorwaardelijk en afhankelijk van de financiële situatie van het pensioenfonds.

Ben je deelnemer aan de UOP-regeling(en) dan kun je het verwachte rendement op de Flexioenkapitalen aanpassen. Dat is nu standaard 4%. De premie-inleg in Flexioen kun je zelf ingeven voor zowel de bruto als netto regeling. Vul je niets in dan gaat de planner er standaard vanuit dat je geen premie inlegt in Flexioen.

Het belangrijkste verschil is dat op ons portaal alleen gegevens van Pensioenfonds Robeco getoond worden. Je kunt wel handmatig overige (pensioen)uitkeringen of -kapitale ingeven op de planner. Mijnpensioenoverzicht.nl toont ook de pensioenen die je elders hebt opgebouwd. Ook toont mijnpensioenoverzicht.nl indicatief hoe hoog je pensioen is als je op de AOW-datum of leeftijd 65 of leeftijd 68 met pensioen gaat. Voor je UOP-regelingen gaat mijnpensioenoverzicht.nl ervanuit dat je geen premie inlegt en wordt gerekend met een standaard rendement van 4%. Mijnpensioenoverzicht.nl toont niet de gegevens van je netto pensioenregeling (dus je pensioenopbouw boven een jaarsalaris van eur 112.189 (waarde in 2021)). Mijnpensioenoverzicht.nl gaat standaard uit van je AOW-datum als pensioeningangsleeftijd. Op het digitale portaal van het pensioenfonds gaan we standaard uit van de pensioendatum zoals deze in het pensioenreglement staat: 67 jaar.

Je werkelijke netto salaris is afhankelijk van verschillende factoren. In de planner wordt het netto salaris indicatief berekend

Het klopt dat er nu nog verschillende pensioenbedragen staan als je meedoet aan meerdere pensioenregelingen.

Als je uit dienst gaat bij Robeco, check dan bij ‘mijn persoonlijke gegevens’ of je privé mailadres daar staat. Zo niet, pas het dan aan. Dan kunnen we je in de toekomst altijd een bericht blijven sturen. Zelf inloggen met je DigiD blijft natuurlijk mogelijk.

© 2024 Stichting Pensioenfonds Robeco | Ontwerp en realisatie: Catapult creëert