"Actueel nieuws over ons pensioenfonds"

Flexioen: kies je eigen risicoprofiel

Geplaatst op: 23-03-2017

Flexioen: kies je eigen risicoprofiel

Binnen onze pensioenregeling heb je de mogelijkheid om bij te sparen. Dit heet Flexioen. Binnen Flexioen kun je kiezen om jouw portefeuille zelf te beheren (Eigen Beheer) of dit door het pensioenfonds te laten doen (Volledig Beheer).

Heb je gekozen voor Volledig Beheer? Dan kun je sinds kort jouw eigen risicoprofiel kiezen. Dit risicoprofiel heeft invloed op het tempo waarmee het risico in jouw beleggingsportefeuille wordt afgebouwd naarmate je ouder wordt. Het standaard profiel in Volledig Beheer is een neutraal risicoprofiel. Je kunt nu ook kiezen voor een defensief of offensief risicoprofiel.

Het aanpassen van jouw risicoprofiel heeft invloed op het tempo waarmee het risico in jouw beleggingsportefeuille wordt afgebouwd. Kies je voor een defensief profiel? Dan wordt het risico in jouw beleggingsportefeuille eerder afgebouwd naarmate je ouder wordt. Kies je voor een offensief profiel? Dan blijf je risico langer hoog.

 

Jouw risicoprofiel aanpassen

Hoewel het neutrale profiel gemiddeld genomen het best past bij deelnemers van het pensioenfonds, kan het zo zijn dat je liever een defensief of offensief risicoprofiel wilt. Wil je dat aanpassen? Ga dan naar www.flexioen.nl, log in en volg de instructies die beschreven staan in de brief in “Mijn dossier”.

ga terug

© 2020 Stichting Pensioenfonds Robeco | www.flexioen.nl | Ontwerp en realisatie: Catapult creëert