Logo

"Wij proberen je pensioen in de basisregeling jaarlijks te laten meegroeien met de salarisontwikkeling"

Indexatie

Als prijzen stijgen wordt je geld elk jaar iets minder waard. Je kunt met hetzelfde bedrag iets minder kopen dan in het voorgaande jaar. Dat heet ‘inflatie’. Pensioenfondsen proberen daarom je opgebouwde pensioen jaarlijks te indexeren. Dat wil zeggen dat we het pensioen jaarlijks laten meegroeien met de salarisontwikkeling. Het pensioen wordt daardoor welvaartsvast. Pensioenfonds Robeco doet dit uitsluitend voor pensioen dat je opbouwt in de basisregeling. Als je eenmaal met pensioen bent, probeert Pensioenfonds Robeco je pensioen te laten meegroeien met de prijzen.

Tot jouw pensioendatum indexeren we geen pensioenkapitaal dat je opbouwt in een van de excedentregelingen. Heb je dit kapitaal op je pensioendatum gebruikt om ouderdomspensioen en partnerpensioen aan te kopen bij Pensioenfonds Robeco? Dan komen deze pensioenen vanaf dat moment in aanmerking voor indexatie op basis van de prijsinflatie.

Het lukt niet altijd om de pensioenen te indexeren. Als het financieel tegenzit, kan Pensioenfonds Robeco misschien niet of niet volledig indexeren. Je pensioen neemt dan niet toe of neemt minder toe. Als het later financieel meezit, kunnen we de opgelopen achterstand misschien geheel of gedeeltelijk inlopen door je pensioen extra te indexeren.

ga terug

© 2022 Stichting Pensioenfonds Robeco | Ontwerp en realisatie: Catapult creëert