Logo

"Actueel nieuws over ons pensioenfonds"

Inhaalindexatie

Geplaatst op: 04-06-2019

Het bestuur heeft dit jaar een inhaalindexatie toegekend. Deelnemers krijgen een extra verhoging op hun opgebouwde pensioen. De uitkering voor gepensioneerden is vanaf de pensioenbetaling in mei direct hoger.

Goede dekkingsgraad maakt verhoging mogelijk
Wij zijn verheugd dat onze dekkingsgraad het toelaat om je voor de eerste keer een kleine inhaalindexatie toe te kennen!

Wat is een inhaalindexatie?
We proberen ieder jaar jouw pensioen te verhogen op basis van de inflatie. De afgelopen 10 jaar is dat niet altijd gelukt. De indexatie-achterstand die is ontstaan kunnen we nu voor de eerste keer een beetje inhalen. Dit komt dus bovenop de ‘gewone’ indexatie die iedereen dit jaar al kreeg.

Hoeveel krijg je extra
Die is onder meer afhankelijk van hoe lang je al deelnemer bent van het pensioenfonds. We hebben daarom voor iedereen een persoonlijk overzicht gemaakt van het pensioen voor en na de inhaalindexatie. Log in op het digitale portaal en kijk wat dit voor jou betekent. Gepensioneerden hebben hier per post een bericht over ontvangen.

Wanneer krijg ik de inhaalindexatie?
We hebben de inhaalindexatie met terugwerkende kracht per 1 februari 2019 toegekend. Voor gepensioneerden geldt dat zij dit bij hun pensioenbetaling in mei al terug zien.

Krijg ik volgend jaar weer een inhaalindexatie?
Of we volgend jaar weer een inhaalindexatie kunnen toekennen weten we nu nog niet. Dat hangt af van de ontwikkeling op de financiële markten, de rente en de dekkingsgraadontwikkeling van het Robeco Pensioenfonds.

Ga terug

© 2024 Stichting Pensioenfonds Robeco | Ontwerp en realisatie: Catapult creëert