Logo

"Actueel nieuws over ons pensioenfonds"

Klaar voor de toekomst met het nieuwe digitale portaal

Geplaatst op: 20-02-2019

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: Pensioenfonds Robeco heeft een nieuw digitaal portaal. En daar zijn we blij mee. We vinden het belangrijk dat we als pensioenfonds meegaan met de tijd. Het nieuwe portaal speelt daarin een grote rol.

Optimaal inzicht in en invloed op jouw persoonlijke situatie
Als werknemer van Robeco en als ‘deelnemer’ aan de pensioenregeling van Robeco, heb je met het portaal optimaal inzicht in jouw eigen situatie. Hoe sta je er op dit moment voor? Wat voor impact heeft een wijziging in jouw persoonlijke situatie op je pensioen? Wat als je eerder wilt stoppen met werken? Het antwoord op die vragen kun je vinden in het portaal. Helemaal persoonlijk en gericht op jouw situatie.

Overstap naar digitale communicatie
We willen, als een van de eerste pensioenfondsen van Nederland, de overstap maken naar volledig digitale communicatie. Dat sluit aan bij de werkwijze van Robeco en is veel beter voor het milieu. Veel van onze communicatie is al digitaal, maar in verband met de zogenaamde ‘brengplicht’ – waarin je als pensioenfonds moet kunnen garanderen dat mensen jouw communicatie lezen – stuurden we soms (noodgedwongen) ook nog brieven. Met de komst van het digitale portaal hoeft dat niet meer.

Hoe werkt het?
Net als bij bijvoorbeeld www.mijnoverheid.nl krijg je een melding op je e-mailadres als er correspondentie voor je klaarstaat. Je logt vervolgens met je DigiD in op het portaal om de correspondentie te bekijken. Alle correspondentie wordt opgeslagen in een archief en blijft dus toegankelijk. Binnenkort ontvang je van ons voor de laatste keer een brief. Daarna willen we overgaan naar digitaal.

Neem een kijkje!
Via deze link kun je inloggen op je digitaal portaal. Je logt veilig in met je DigiD. Als je de eerste keer inlogt, geef dan ook je privé e-mailadres op. Dan weet je zeker dat je een seintje krijgt als er correspondentie voor je klaarstaat. Bijvoorbeeld als je jaarlijkse pensioenoverzicht op je portaal wordt geplaatst.

Ga terug

© 2023 Stichting Pensioenfonds Robeco | Ontwerp en realisatie: Catapult creëert