Logo

"Actueel nieuws over ons pensioenfonds"

Wijziging reglement, opbouwpercentage en indexatie

Geplaatst op: 16-12-2022

Op 6 december 2022 is het pensioenreglement gewijzigd. De werkgever en de OR zijn voor 2023 en 2024 een pensioenpremie van 31% overeengekomen. En het bestuur neemt eind januari een besluit over de indexatie van de opgebouwde pensioenen.

Pensioenreglement
Per 6 december 2022 is het pensioenreglement gewijzigd. De in- en afkoopfactoren worden voortaan op maandbasis berekend. Dit betekent het omzetten van een kapitaal uit de DC-regeling naar een pensioenaanspraak in de basisregeling voortaan plaatsvindt op basis van de rentestand van de voorgaande maand. Voorheen werden de in- en afkoopfactoren een keer per jaar vastgesteld.

Opbouwpercentage 2023
De werkgever en de OR zijn voor 2023 en 2024 een pensioenpremie van 31% overeengekomen van de pensioengrondslag (inclusief een eigen bijdrage van de werknemers van 6%). Het pensioenfonds berekent op basis van de rentestand van 31 december hoeveel premie in percentage nodig is voor de maximale fiscale opbouw binnen de basisregeling. Wanneer meer dan 31% premie nodig is zal zal minder pensioen worden opgebouwd dan het fiscaal maximum. Immers de vastgestelde premie is bepalend voor de opbouw. Meer informatie over de CDC-regeling vind je hier: Basisregeling. Op dit moment hebben we een fiscaal maximaal opbouwpercentage van 1,738% op pensioenleeftijd 67.

Indexatie
Het bestuur van het pensioenfonds neemt zoals gebruikelijk eind januari een besluit over de indexatie van de opgebouwde pensioenen per 1 februari. In de pers wordt hier veel over geschreven maar voor nu vragen we dus nog even geduld.  Meer over indexatie lees je hier (invoegen: Toeslag (indexatie) – Pensioenfonds Robeco). Zodra het indexatiebesluit bekend is plaatsen we een bericht op de website.

 

Ga terug

© 2023 Stichting Pensioenfonds Robeco | Ontwerp en realisatie: Catapult creëert