Logo

"Actueel nieuws over ons pensioenfonds"

Wijzigingen in de regeling vanaf 1 januari

Geplaatst op: 20-02-2019

Zoals elk jaar is ook dit jaar de regeling vanaf 1 januari op een aantal punten aangepast. Er zijn twee belangrijke wijzigingen: het premiepercentage voor de basisregeling gaat omhoog en de grens van de netto DC-regeling is verhoogd.

Premiepercentage voor de basisregeling gaat omhoog
Als je bij Robeco werkt, neem je automatisch deel aan de basisregeling van Pensioenfonds Robeco. Hiervoor betaal je een eigen bijdrage, die van je brutoloon wordt ingehouden. Deze eigen bijdrage was afgelopen jaren 4,5% en is vanaf 1 januari 2019 verhoogd naar 6%. Dit hebben Robeco en de Ondernemingsraad zo afgesproken in het kader van de nieuwe 3-jarige premie afspraak. De verhoging heeft te maken met de lage rentestand, waardoor de kosten stijgen. Dit betekent dat je iets meer gaat betalen voor je pensioen. Hoeveel precies, kun je zien op je salarisstrook. Ook de bijdrage van Robeco aan het pensioenfonds wordt hoger.

De grens van de netto DC-regeling is verhoogd
Bovenop de basisregeling hebben we zogenaamde bruto en netto DC-regelingen. Afhankelijk van je salaris maak je hier aanspraak op. Vanaf 1 januari 2019 is de grens voor het meedoen in de netto DC-regeling wettelijk verhoogd. Deze was € 105.075 in 2018 en is verhoogd naar € 107.593. De grens van de bruto DC-regeling is gelijk gebleven (€ 83.218).

Ga terug

© 2023 Stichting Pensioenfonds Robeco | Ontwerp en realisatie: Catapult creëert