Pensioenfonds Robeco brengt pensioenadministratie onder bij Appel

Geplaatst op 6 december 2023

Vanaf 1 januari 2025 is Appel Pensioenuitvoering de nieuwe administrateur van Pensioenfonds Robeco. Met het oog op de naderende transitie naar het nieuwe pensioenstelsel en de wens om kosten te kunnen blijven beheersen, was het bestuur eind 2022 al begonnen met een marktverkenning onder pensioenfondsadministrateurs.

Appel kwam na een uitgebreid RFI en RFP- traject als best passend naar voren. Directeur Rein Godding geeft aan dat het pensioenfonds kiest voor een administrateur die zich bevindt in een niche van de markt, een gedegen en kwalitatief hoogwaardig IT-systeem heeft, een marktconform prijsmodel heeft en een strategie hanteert die goed past bij een pensioenfonds van onze omvang.

Achmea Pensioen Services is al sinds 2002 onze administrateur. De langdurige relatie is goed en we zijn tevreden over de dienstverlening. Met het oog op de toekomst en focus op kosten, heeft het bestuur toch gemeend deze switch te moeten maken, in het belang van de deelnemers.

Het voornemen is verder dat het pensioenfonds per 1 januari 2026 een flexibele regeling gaat uitvoeren en bestaande aanspraken gaat invaren. De sociale partners leggen thans de laatste hand aan het transitieplan.