Keuzes tijdens dienstverband

pensioenfonds_robeco_1-7-aspect-ratio-1290-332

Ook als je nog werkt, is er wat te kiezen

In de tijd dat je bij Robeco werkt, zijn er verschillende mogelijkheden om invloed uit te oefenen op jouw inkomen van later.

Premie uit de aanvullende regeling toevoegen aan je bruto loon

Kom je in aanmerking voor de aanvullende regeling? Dan stelt Robeco een premie beschikbaar. Deze premie wordt tot een pensioengevend salaris van € 137.800 (2024) standaard gestort in de pensioenregeling op de DC-rekening. Je hebt de mogelijkheid dit toe te voegen aan je bruto loon. Dat kun je ieder jaar aangeven via MyWorkday.

Jouw beleggingsmix aanpassen

Als je pensioen opbouwt via de aanvullende regeling, wordt op basis van je risicoprofiel bepaald hoe de DC-premies belegd worden. Is je risicoprofiel niet bekend, dan krijg je een neutrale beleggingsmix toegewezen die past bij je leeftijd (via het zogenaamde ’life cycle beleggen’). Periodiek wordt gekeken of je beleggingsmix en portefeuille moeten worden aangepast aan je leeftijd. Je kunt zelf kiezen voor andere life cycles.

Eerder stoppen met werken

De standaard pensioenleeftijd is 67 jaar. Maar je hebt de mogelijkheid om eerder met pensioen te gaan. Wanneer je eerder stopt, bouw je korter pensioen op en wordt jouw pensioen langer uitgekeerd. Het bedrag dat je maandelijks ontvangt zal daardoor lager zijn. Op zijn vroegst kun je stoppen wanneer je 62 jaar bent. Lees verder

Bijsparen voor een hoger pensioen

Je kunt ervoor kiezen zelf aanvullende stortingen te doen. De bedragen die je wilt storten, worden dan ingehouden op je (bruto) loon. De hoogte van het bedrag dat je aanvullend kunt inleggen, is afhankelijk van de fiscale ruimte die je hebt. Je kunt via de jaarlijkse DC-flow in myWorkday zien hoe groot deze ruimte is. Via die workflow kun je ook de aanvullende stortingen regelen.

Waarde overdragen

Je kunt het pensioen dat je elders hebt opgebouwd meenemen naar de Robeco pensioenregeling. Binnen de Robeco pensioenregeling worden opgebouwde pensioenen aan jouw pensioen in onze pensioenregeling toegevoegd. Het voordeel van waardeoverdracht is dat jouw pensioen bij één instantie is ondergebracht en dat de aanspraken bij een ’actief deelnemerschap’ horen. Vaak worden pensioenaanspraken van actieve deelnemers beter geïndexeerd dan die van ’slapers’ (deelnemers die uit dienst zijn). Lees verder