ABN Amro Pension Services stopt met uitvoering aanvullende pensioenregeling

Geplaatst op 5 september 2023

ABN AMRO Pension Services (AAPS) heeft aangekondigd dat zij stopt met de uitvoering van aanvullende pensioenregelingen voor al haar klanten. Sinds 2020 is AAPS, in opdracht van het Pensioenfonds Robeco, de administrateur van de aanvullende regelingen. Voor die tijd was de uitvoerder Flexioen (Robeco).

Pensioenfonds Robeco gaat op zoek naar een andere uitvoerder. Samen met de werkgever onderzoekt het pensioenfonds wat de beste oplossing is voor het onderbrengen van de aanvullende regelingen. Uiterlijk medio 2024 moeten de regelingen omgezet/overgebracht zijn naar een nieuwe uitvoerder. Wij verwachten eind dit jaar alle deelnemers uitgebreid te informeren over de gekozen oplossingen.

De pensioenregeling van Robeco bestaat uit een basisregeling voor iedereen en twee aanvullende regelingen (bruto en netto regeling) voor collega’s met een salaris boven € 87.302 en € 128.810 (2023). Het betreft hier alleen de uitvoering van de aanvullende regelingen. Een aantal deelnemers heeft ook nog een prepensioenregeling. Deze regeling is gesloten sinds 2006.